MenÜ
Kosár

Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály

Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály
Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály
Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály
Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály
Vismed Light, 1db 15 ml-es több adagos tartály
  • Cikkszám: 4028694000171
  • Kiszerelés: 1 db 15 ml-es
  • Forgalmazó: PRO-COM XXI Bt.
2.930 Ft
Nettó ár: 2.307 Ft

 

VISMED® LIGHT

NEDVESÍTŐ SZEMCSEPP

 

Fermentációval előállított nátrium-hialuronát, 0,1 %.

 

Jellemzők és hatásmechanizmus: A VISMED® LIGHT nátrium-hialuronátot, egy természetes polimert tartalmaz, mely az emberi szemben is megtalálható. A nátrium-hialuronát különleges tulajdonságainak köszönheti a VISMED® LIGHT viszkozelasztikus és vízmegkötő tulajdonságait. A VISMED® LIGHT stabil bevonatot képez a szemen, melyet a pislogás csak lassan távolít el. Így a VISMED® LIGHT maximális komfortérzet mellett a tünetek hosszantartó enyhülését biztosítja. A VISMED® LIGHT egyedi összetételének köszönhetően jól tolerálható. A VISMED® LIGHT szemcseppben található tartósítószerek különleges összetétele a tartály felnyitása után három hónapon át biztosítja a sterilitását.

 

Összetétel: 1 ml oldat tartalma: 1,0 mg nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, kálium klorid, nátrium-citrát, di-nátrium-hidrogén-foszfát, magnézium-klorid, kalcium-klorid, nátrium-dihidrogén-foszfát, injekcióhoz való víz, valamint tartósítószerként dinátrium-EDTA és polihexanid.

Hipotónikus oldat.

 

Javasolt alkalmazás: A szemszárazság és/vagy felszíni szemsérülés tüneteinek vagy jeleinek kezelésére, ha azt olyan betegség okozza, mint például felszíni keratitisz, Sjögren-szindróma vagy primer szemszárazság szindróma. A szem újranedvesítésére szárazságérzés, a szem égése, fáradtsága esetén, valamint egyéb – egyebek mellett – por, füst, száraz hő, légkondicionáló, szél, hideg, hosszabb számítógép-használat, vagy kontaktlencse viselése által kiváltott apróbb, nem kóros panaszok kezelésére.

 

Ellenjavallatok: A termék bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység.

 

Gyógyszerkölcsönhatások: Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet a szemen alkalmazott egyéb gyógyszerekkel és termékekkel egyidejűleg, mivel módosíthatja hatásukat.

 

Mellékhatások: Nagyon ritkán előfordulhatnak átmeneti rendellenességek, például kötőhártya-irritáció, idegentest érzés, vörös vagy égő érzés a szemben, rövid ideig tartó homályos látás.

 

Adagolás és kezelés: A zárókupakot az első használat előtt az óramutató járásával ellentétes irányba kell csavarni, amíg a biztonsági gyűrű el nem törik. Csavarja le a kupakot. Billentse hátra a fejet, és helyezze a cseppentő végét a kezelni kívánt szem fölé. Az alsó szemhéjat húzza le az egyik mutatóujjával.

A VISMED® LIGHT szemcsepp kis nyomás hatására könnyen távozik a cseppentőből (lásd az illusztráción). Ha az orvos másképp nem javasolja, igény szerinti gyakorisággal cseppentsen egy vagy két csepp VISMED® LIGHT szemcseppet a kötőhártyazsákba. Pislogással oszlassa el az oldatot, mely így átlátszó, sokáig megmaradó bevonatot képez a szem felszínén. A VISMED® LIGHT használható (kemény vagy lágy) kontaktlencse viselése mellett is. Az oldat a cseppentő felnyitása után maximum három hónapig használható.

 

Óvintézkedések: Ne érjen hozzá a felnyitott cseppentő hegyéhez, és ne érintse a szem felszínéhez. Használat után tegye vissza a VISMED® LIGHT szemcsepp csavaros kupakját. Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet, ha a tartály sérült. Minden olyan oldatot, amelyet nem a felbontás után három hónapon belül használnak fel, ki kell dobni. Ellenkező esetben a sterilitás nem garantálható, amely esetlegesen a fertőzés kockázatával járhat. Tárolás 30 °C alatt. Nem fagyasztható! Ne használja a VISMED® LIGHT szemcseppet a tartályon és a kartondobozon szereplő lejárati időn túl. Ha a kellemetlen érzés a VISMED® LIGHT használata alatt továbbra is fennmarad, vagy az alkalmazás felfüggesztése után visszatér, kérje orvos tanácsát.

Gyermekektől elzárva tartandó!

 

Kiszerelés: 1 db többadagos, 5 ml térfogatú tartály; 1 db többadagos, 15 ml térfogatú tartály;

 

 

Utolsó felülvizsgálat dátuma: 2016-09 


A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kérjük, kattintson a használati utasítás linkre a letöltéshez!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
Rossz